Att vandra från Eskilstuna till Malmö iförd Fairtrade-banandräkt? Självklart ska vi göra det!

måndag 23 mars 2015

Imorn gäller det!

Snart går vi! Arbetet med att planera vandringen har varit extremt utvecklande och spännande. Vi har fått så mycket positiv respons från väntade och oväntade ställen. 
Även om vi hoppades på att det skulle bli stort, så var vi inte riktigt beredda på att det skulle bli såhär stort, och vi har fortfarande själva vandringen att se fram emot.

Vi vill tacka alla sponsorer och människor som hjälpt oss hittills!
Utan våra lärare på Eskilstuna folkhögskola hade vi inte ens kunnat planera eller genomföra detta. Det var  Theresia Häggkvist som gjorde oss till Fairtrade- ambassadörer, Anna-Maria Hillborn som godkände att vi fick ägna praktiken till vandringen och Eva Svensson som är vår stöttepelare och dessutom kommer med mat till oss första kvällen.
Och tack till skolan för allt stöd, skor, skavsårsplåster och kartbok. Utan den hade vi nog inte hittat till Malmö. 

Vandringen hade heller inte varit möjlig utan Eskilstuna Fairtrade City styrgrupp som bidragit med en hel arbetsgrupp. Speciellt tack till Helena Tsimanis Andersson och Minna-Maria Lindroos!

Eskilstuna kommun har varit stor hjälp. Inte bara med sponsring av strumpor, ullunderkläder och vantar, utan även som hjälp att skapa pressmeddelanden och hantering av sociala medier från kommunikatören Karin Wittur. Vi har också fått låna med oss en Fairphone att sköta våra sociala medier ifrån under vandringen.

Tack till alla hotell som sponsrar med en natt så vi kan vara pigga inför nästa dags vandring! Elite Stadshotellet Eskilstuna, Kronhjortsgården, Elite Grand Hotel, Hilma Winblads B&B, Elite Stora Hotellet, Lövhults vandrarhem, Scandic Värnamo, Ekebackens konferenscenter, Elite Hotel Ideon och Elite Hotel Savoy.

För att inte glömma alla privatpersoner! Vi ser verkligen fram emot att få möta er och få ett ansikte till namnen. Vi är så tacksamma för att ni ställer upp! 

Utan bra utrustning hade vi inte kunnat stå emot väder och vind, där vill vi tacka Klättermusen för de fina skal-kläderna. 
Tack till Hans och Katarina på Mest ute för hjälpen med kängorna, samt tack till Lundhags som vi fick dem av.

Utan Sackeus och House of Fairtrade hade vi inte haft något att dela ut i Fairtrade shopparna i Norrköping och Linköping, vi är tacksamma för det samarbetet, det ska bli kul att stå utanför er och sprida Fairtrade information.

Tack till alla Fairtrade citys som anordnat olika aktiviteter för oss, samt ordnat med boende och andra kontakter! Det är, förutom Eskilstuna, Linköping, Norrköping, Tranås, Nässjö, Ljungby, Lund och Malmö. 
Stort tack till Catja Kaloudis och Iris Mäkitalo på Fairtrade Sverige för all hjälp! Vi ses i Värnamo! 


Tack till alla kyrkor som bjudit in oss till att delta i ungdomsgrupper och mässor! 

Tack till Arkitektkopia för de fina visitkorten! Tack till Teknikmagasinet för selfiepinnen och fjärrkontrollen!
Tack vare Lush kommer vi även vara insmorda med bra grejer. 

Tack till klassen som stått ut med vårt tjat om bananvandringen :) speciellt den tredje musketören Alex Nilsson. 

Vi vill ju såklart även tacka våra familjer och vänner för allt positivt stöd och all pepp! Samt alla delningar av våra inlägg. 

I morgon går vi! 07.30 kommer vi lämna Elite stadshotellet i Eskilstuna för att vandra med pressen till Pin point på Fristadstorget där vi senare utgår ifrån. Kom gärna och vinka av oss! :)

Glöm inte: DU kan stärka böndernas och odlarnas ekonomiska situation, utrota barnarbete samt minska extrem fattigdom och hunger i länder med utbredd fattigdom genom små aktiva val i vardagen. Välj Fairtrade!

3 kommentarer:

  1. NI ÄR SÅ SJUKT GRYMMA!!!!!

    SvaraRadera
  2. Lycka till på vägen! Vi ses på fredag vid Fair Trade Shop i Norrköping. 😊

    SvaraRadera
  3. Tänk hur en knasig idé kan växa och bli något helt fantastiskt!

    SvaraRadera