Att vandra från Eskilstuna till Malmö iförd Fairtrade-banandräkt? Självklart ska vi göra det!

tisdag 17 mars 2015

Varför Bananvandringen?


Att vandra från Eskilstuna till Malmö iförd Fairtrade-banandräkt? Självklart ska vi göra det!
Vi, två nyexaminerade Fairtrade-ambassadörer från Eskilstuna folkhögskola, vill göra något för att uppmärksamma och uppmuntra Fairtrade-arbetet i vårt avlånga land, därför ska vi vandra 54 mil, från Eskilstuna till Malmö, iförda Fairtrade-märkta banandräkter. Vandringen kommer att utgå från Eskilstuna, en Fairtrade-city sen 2011, 24 mars och beräknas ta 26 dagar med målgång i Malmö 18 april. Under vår vandring kommer vi stanna i byar och städer för att dela ut Fairtrade-märkta produkter och information till kunder, samt engagera oss i församlingar och ungdomsgrupper för att prata och diskutera om ämnet.
Mänskliga rättigheter och jämställdhet är en otroligt viktig fråga för oss. Vi tror på en rättvisare värld och går på våra bara ben för att visa Fairtrade vårt stöd!

Vandringen görs med stöd från Eskilstuna folkhögskola, Eskilstuna kommun och Eskilstuna Fairtrade City styrgrupp. Vi blir även sponsrade med mat, kläder och boende av både företag och privatpersoner.

Tanken med vandringen är att nå ut till så många personer vi bara kan, att så många som möjligt ska se, höra och veta lite mer än innan vad Fair Trade är. Därför blir vi glada för all publicitet vi kan få! Vi har redan lyckats nå ut till otroligt många personer genom våra sociala medier; Facebook, Instagram, Blogg och Twitter.
Att få gästa TV4 Nyhetsmorgon ser vi jättemycket fram emot, där kan vi nog nå ännu fler!:)

Nu är vi inne på slutspurten av arbetet innan avgång, och vi är så otroligt tacksamma för all hjälp vi fått. Nu håller vi tummarna att influensan håller sig borta, att vi blir skonade från skavsår och att vår vandring kommer att öka medvetenheten om mänskliga rättigheter, jämställdhet och fattigdom i världen. Alla kan vi göra val, Välj Fairtrade!


1 kommentar: