Att vandra från Eskilstuna till Malmö iförd Fairtrade-banandräkt? Självklart ska vi göra det!

tisdag 28 april 2015

Efter vandringen

Efter vandringen.

Vi gjorde det! Vi gick till Malmö! Det var med väldigt blandade känslor vi nådde vårt mål. Med glädjen över att vi klarade det kom en känsla av "vad gör vi nu?". 
Vi har nog fortfarande inte riktigt förstått vad vi genomfört, men är båda övertygade om att vi lyckats med vårt syfte, att informera fler om Fairtrade. Vi har mött alla sorters människor, alla med olika kunskaper och erfarenheter. De som inte vetat vad Fairtrade är, folk som känner igen märket men inte kan placera det, de som är superintresserade och vill veta mer och flera av våra följare. Det är det som är så himla kul, att vart vi än hamnat och vilken åldersgrupp vi än mött, så har det funnits människor som vetat vilka vi är, som redan följer oss och som hört oss på radio eller läst om oss i tidningen. 
Vi är stolta över alla som börjat prata om Fairtrade med sina närstående, det är det som skapar en ny norm i samhället. Samtalen och diskussioner  om rättvis handel måste komma upp till ytan. Vi hoppas att våra gula fina dräkter har inspirerat fler till att våga fråga och prata om detta viktiga ämne. Många har berättat att de spridit ordet genom att förklara för exempel kollegor och vänner varför vi har banandräkt på oss. Att få människor börja prata är det bästa sättet att få informationen spridas vidare!

Det har varit en fantastisk resa där vi har mött allt ifrån vildsvin till utter. Vi har sovit hos barnfamiljer, ungdomar och pensionärer. Sett nyfödda lamm och träffat uppfinnare, blivit bjudna på ostkaka, bananer, kanadagås (hörde att det kanske var olagligt :/), Janssons frestelse, pizza, bananer igen och mycket annan god mat. Kossor har stirrat på oss och hästar har varit lite rädda och nyfikna på samma gång, antagligen förknippar de gult med giftigt enligt vår slutsats. 
På vår väg har vi pratat med pressen, varit i radio, pratat med skolklasser, stått i TV4 Nyhetsmorgon, varit med på kyrkkaffe och stått på många torg. 
Bananer, kaffe och choklad har vi bjudit på i massor. 

På frågan hur våra fötter och kroppar mår? Vi har haft några möra vilodagar men nu är vi tillbaka i träningslokalen och springspåret. Om vi ska vara ärliga så har vi saknat den vanliga träningen. 

Skulle vi göra det igen? Absolut! Vi kollar redan efter ananasdräkter! ;)
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar