Att vandra från Eskilstuna till Malmö iförd Fairtrade-banandräkt? Självklart ska vi göra det!

torsdag 2 april 2015

Boxholm och vidare till Tranås

Gårdagen var riktigt bananas! Den började med ett uppföljningsinslag i Radio Sörmland innan avgång. När vi sedan traskat några kilometer och förträffligt nog vara ett tryckeri, och vi som tänkt att vi borde ha en lapp med #BANANVANDRINGEN att sätta på vår banan för alla bilar vi möter. Det ville dom mer än gärna bidra oss med! Tack ClaBris!

Toalettbesök visar sig vara ett otroligt bra sätt att få kontakt med människor då vi väl inne i Mjölby gick in för ännu en kiss på Valentino pizzeria och inte bara får en otroligt trevlig pratstund om mänskliga rättigheter med personalen, utan också blir bjudna på pizza!

Sedan vandrade vi glatt och dansandes  vidare med musik i vår lilla högtalare genom vackra skogar till Adam och hans mamma Mia i Strålsnäs! 

På vår banan, och denna dagen även apa-vandring, gjorde vi ett stop på okq8 som bjöd på Fairtrade-kaffe! Det gillar vi! Där stannade även ett glatt roadtrip-gäng till och hoppade ur bilen med en påse fairtrade-bananer i högsta hugg som de ville bjuda oss på. Vi bara överöses med kärlek heeeeela tiden!

Vilken trevlig dag vi haft idag i Tranås, så fint vi blev välkomna här! På torget sprang vi runt till alla påskglada människor och bjöd på rättvisa bananer och choklad. Vi berättade att det är över 1,2 miljarder människor i världen som lever under 11kr om dagen, och att man genom att välja mat med Fairtrades märke på bland annat bidrar till att de får en värdig lön och att inget barnarbete används. Många hajar till och blir inspirerande! För varje person vi når vill vi nå ännu längre.
Tack styrgruppen för Fairtrade City Tranås för att ni ordnat allt med boende och god mat!

Bananer i morgonrock! Lagom till (snart) halva vandringen har vi blivit bortskämda med ett rum på Badhotellet här i Tranås. Nu har vi precis badat badtunna nere vid ån och musklerna har fått en välförtjänt avslappning. Nu känns det definitivt som att vi kommer klara att vandra hela vägen. (Även om det såklart aldrig fanns någon tvekan )

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar