Att vandra från Eskilstuna till Malmö iförd Fairtrade-banandräkt? Självklart ska vi göra det!

fredag 10 april 2015

Toftaholm-Ljungby

Under morgonkvisten mötte P4 Kronoberg upp för ett inslag med de vandrande, livs levande, bananerna i radio. Känns alltid lika peppande och bra att få nå ut till ÄNNU några fler!

Vi gick genom det lilla samhället Lagan och skulle käka på den lokala pizzerian. De gillade vår bananvandring och bjöd oss på lunchen, tack till er på Lagans Pizzeria! Självklart fick de veta vad Fairtrade var och även några broschyrer.

"Här går vi genom hela Småland och har inte ätit en endast ostkaka. Och Lina som aldrig ens smakat, så kan vi inte ha det!" Sussie som har Sussies Café mellan Toftaholm och Ljungby måste hört vår bön, för några kilometer senare mötte hon upp oss med bilen och en picknickkorg full med den berömda Ostkakan! Wow vilken smaksensation. Tack fina Sussie för att du gjorde vår dag!

Väl framme i Ljungby blev vi mött av vår banan-kusin Marie, som är ambassadör här i staden. Hon visade vägen fram till torget där vi blev mottagna med pompa och ståt! De hade riggat upp en scen, folk satt och väntade, och ni kan inte ana värmen som spreds i våra banankroppar och hur mycket vi skrattade när Bananer i Pyjamas började spelas på högsta volym över torget när vi gjorde entré. Å så härligt! Vi fick berätta om vår vandring för sedan dela ut kaffe, choklad, bananer och massa Fairtrade-kunskap till de vårglada Ljungby-borna!

Ikväll äter vi middag och umgås med vår nyfunna ambassadör-vän. Sedan kommer vi sova som två besprutade bananer (ganska trötta av den starka vårsolen) på Terraza med utsikt staden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar