Att vandra från Eskilstuna till Malmö iförd Fairtrade-banandräkt? Självklart ska vi göra det!

tisdag 14 april 2015

Markaryd-Åsljunga-Perstorp

Dagen började med ett toalettbesök inne på en fabrik i Markaryd med många imponerade karlrar kan jag lova. Då de inte hade en susning om vad Fairtrade var fick de sig en liten genomgång innan vi fick vidare.
Gamla E4:an mot Åsljunga var väl ingen direkt höjdare i blåst, hagel och sne-regn. Men vad gör det när vi under dagen passerade gränsen till SKÅNE!! Woho nu är vi nära!

Dessa dagar då vi inte har några direkt aktiviteter inplanerade i de små samhällen vi passerar, vill vi ju ändå göra NÅGOT för att sprida ordet om Fairtrade, om så bara för att visa folk märket vi har på banandräkten! Vi brukar passa på att låna toaletten på små butiker, stanna och byta några ord med folk, gå in på bensinstationer osv. Det skapar alltid tillfälle för samtal och frågor!

Nästan framme i Åsljunga passerade vi till exempel kak-fabriken Gille. Där MÅSTE vi ju bara gå in och kolla läget! Även där fick vi lov att förklara vad Fairtrade var för något, att sockret i deras kakor till exempel skulle kunna vara Fairtade-märkt. De var intresserade, fick några broschyrer och vi fick kakor tillbaka, mumma!

Natten spenderade vi hemma hos Annika Bäcke med familj. Tack för att ni tog emot oss med goda måltider och långa härliga samtal!

Idag regnade det på bra, tur att man har en banandräkt att gömma sig i! Vi firar tre veckor på vandrande fot med lyx-dadlar och finost under ett tak utanför en toalett, där det inte regnar, men blåser. Skulle det inte vara varmt i Skåne?

I en stor röd lada i Häljalt mellan Åsljunga och Perstorp finns orginalet uppfinnar-Göran. Här bor han utan varken kök eller värme och tillverkar modeller och uppfinningar av alla dess slag dagarna i ända! Hur kan världen ha missat denna fantastiske man? Vi fick en rundvandring bland alla hans skapelser och konstverk!

Sedan var det bara att dra regnluvan ännu längre ner och gå i full fart mot lammgården i Kåshässle utanför Perstorp. Dagen vi har längtat efter är här, vi ska få gosa med nyfödda lamm! Och om vi har riktigt tur kanske vi också får se ett nytt komma till världen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar