Att vandra från Eskilstuna till Malmö iförd Fairtrade-banandräkt? Självklart ska vi göra det!

söndag 12 april 2015

Ljungby-Horbsborg-Markaryd

Då var det dags att möta upp andra hälften av Linas familj, nämligen pappa Janne och storasyster Anna. De mötte upp oss mellan Ljungby och Hornsborg, och i sökandet efter bästa lunchplats hamnade vi på Elinge Älg-park belägen mitt i skogen! Äntligen fick Lina sin välbehövda älg-terapi efter det där mötet med skogens konung precis i början av vandringen...
Nöjda och mindre älg-rädda vandrade vi alla fyra vidare mot Hornsborg.
Det är alltid många som stannar oss och vill ta kort och prata en stund, det tycker vi alltid är lika roligt och är tacksamma att folk tar sig tid för samtal! Idag blev vi även invinkade på ett dop där på landsbygden. Faktiskt är det än färre just på landet som vet vad Fairtrade är, vilket givetvis inte är något konstigt då de flesta Fairtrade-shops osv ligger i städer. Därför känns det extra viktigt att vi går genom så många små samhällen som vi gör på vår vandring, så att budskapet når de här också!
Idag vandrade våra duktiga extravandrare med oss 1,8 mil av de dryga tre vi hade för dagen innan de lämnade oss. Nu ligger vi med benen högt på Ekebackens konferenscenter i Markaryd. I morgon vandrar vi vidare mit Åsljunga. Nu är det inte ens en vecka kvar till MALMÖ!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar