Att vandra från Eskilstuna till Malmö iförd Fairtrade-banandräkt? Självklart ska vi göra det!

torsdag 9 april 2015

Värnamo-Toftaholm

Vilodagen i Värnamo var välbehövlig. På Scandics cyklar susade vi runt staden, åt lunch i solen och njöt av att rulla i stället för att traska. Vi hälsade på personalen på Coop Konsum Värnamo och fick med oss ett presentkort att fylla på matsäcken med under vandringen. Tack så hemskt mycket! Vi svängde även förbi Jeanette på Gårdsbutiken i Stan som bjöd en påse eko-grönt, å vad vi har saknat bara GRÖNSAKER!

Idag njöt vi av världens finaste promenad mot Toftaholm, längs sjön vidöstern i vårvädret med de nyutslagna vitsipporna runt omkring!
Då vi passerade ägga-Bosse och hans äggfabrik Toftanäs blev vi invinkade på en kopp kaffe. Äntligen fick vi svar på alla våra frågor gällande hönor, ägg, maskiner, regler och foder. Intressant att få se hur det verkligen går till!

Toftaholms Herrgård är verkligen en liten dröm. Vackra gula hus precis intill Vidöstern med underbar natur runt omkring. Tack för att ni tar emot oss här på Toftaholms Herrgård! Nu ska vi sova gott inför morgonens intervjun med p4 Kronoberg innan avgång mot Ljungby

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar