Att vandra från Eskilstuna till Malmö iförd Fairtrade-banandräkt? Självklart ska vi göra det!

måndag 6 april 2015

Tranås-Aneby-Nässjö-Malmbäck-Tofteryd

Men dålig mottagning i de småländska skogarna har det vart dåligt med uppdatering här på bloggen, så här kommer en snabb resumé av de senaste dagarna!
Långfredagen började med att vi medverkade i radioprogrammet FredagsFrallan. Ett program med målet att göra världen lite bättre innan kl 08. Där passade vi in tyckte vi!
Kvällen spenderade vi i Aneby tillsammans med Linas mor och bror som kom på besök. Brorsan gick med oss en bit av sträckan och mamma Eva stod för den goda påskmaten!
Dagen efter sa vi hejdå till familjen och hej till Banana-Sam. En Fairtrade-ambassadör från Jönköping som ville uppleva en bananvandringsdag! Vi gick ihop från Aneby till Nässjö, väldigt trevligt och lärorikt då Sam lärde oss en hel del om fåglar!
I Nässjö sov vi på Lövhults vandrarhem för att nästa dag delta på påskgudstjänst och kyrkkaffe med församlingen i Nässjö missionskyrka. Mycket fin musik och god fika! På borden var det dukat med Fairtrade-märkt kaffe och bananer, och vi fick berätta om vårt projekt och sprida ordet om Fairtrade!
Sedan var det dags att vandra vidare mot Falla utanför Malmbäck. På vägen har vi tur som springer på vice korpral  Gyllensten som med största insatsstyrka bjuder in oss i sitt hem och räddar våra trasiga fötter; tömmer blåsor, plåstrar och förklarar alla konstiga klumpar och knölar vi blivit med. Vi fick också med oss varsin burk talkpuder mot rövskavet. Det här var det bästa som kunde hända då vi dragit på oss en del mindre bekväma fotproblem..
Där i Falla fick vi bo hos snälla Kim och hennes hyresvärd Kristian! Han visade sig vara otroligt bra på att laga mat, hemmagjord bea, mmmm.... Tack för att vi fick bo hos er!
Idag är vi hos originalet Sune Toftgård i Tofteryd. En riktigt fin landsbyggd med gårdar, djur och söta hus.
I morgon går vi vidare mot Värnamo, då firar vi två veckor på vandrande fot!

Vi letar fortfarande boende i Toftaholm med omnejd torsdag-fredag denna veckan. Kanske känner du någon som känner någon som bor i närheten som har en soffa vi kan få sova en natt på? Hör gärna av dig i så fall, vi vara bli såååå tacksamma!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar